I PL   -odstranjevanje dlačic

Pri progresivnem trajnem  odstranjevanju  dlačic  s  fotoepilacijo  lasni  mešički, ki  se  nahajajo pod površino  kože in so v  fazi  rasti, selektivno  absorbirajo  kontrolirane  svetlobne  impulze  (fototermoliza).  Absorbirana  svetloba  segreje  dlačico in mešiček, ne da bi pri tem  poškodovala  tkivo  v  okolici. Postopek  je neboleč, rezultati  pa  zavidljivi.

Ta način odstranjevanja dlak je najprimernejše za svetlopolte ljudi s temnimi dlakami. Postopek je potrebno ponoviti 5 – 7 krat. Učinek tudi po več ponovitvah ni vedno 100%  marveč   70 – 90%. Postopek ni najučinkovitejši pri  svetlih, tankih, sivih in puhastih dlakah.  Postopke lahko izvajamo na obrazu, po prsnem košu in hrbtu,pazduhah, na bikini predelu, nogah in rokah.

Nova  generacija aparatov  Intens  Pulse  Light-I  P  L omogoča izvajanje terapije, ki temeljijo na principu selektivne fototermolize. Aparativna tehnika IPL omogoča tudi pomlajevanje obraza, redukcijo  aktivnih aken  in pigmentnih lezij, ter uspešno odstranjevanje dlak  na obrazu in telesu.