Krioterapija je naraven, neboleč in neinvaziven postopek, ki se izvaja s pomočjo hlajenja izbranega predela telesa ali obraza, kjer se temperatura, odvisno od problematike, giblje od -10 do +20 stopinj Celzija (cryos grško pomeni »ledeno hladno«).

Pri nas izvajamo KRIOTERAPIJO   s pomočjo ročnika, t. i. toplo-hladnega kladiva, ki na eni strani omogoča toplo terapijo, na drugi pa hladno terapijo oz. t. i. krioterapijo. Uporablja se za vse predele telesa, na katerih želite doseči topli oz. hladni učinek.

Toplotna terapija omogoča pospešitev mikrocirkulacije, ki koži omogoča hitrejši dotok hranilnih snovi in kisika, pospešuje delovanje žlez lojnic in znojnic, koži omogoča hitrejšo regeneracijo, sprošča mišice in deluje relaksacijsko na samo tkivo.

Hladna terapija oz. t. i. krioterapija je posebno dobrodošla pri postopku kozmetične nege obraza, saj omogoča hitro pomiritev rdečice na obrazu po končani kozmetični negi. S hladnim kladivom je tako mogoče doseči hitro vazokonstrikcijo, zapiranje por, pomiritev rdečice, ima pa tudi blagodejni vpliv na samo tkivo, saj pomiri kožo, ki je bila vzdražena s predhodno izvedenimi postopki kozmetične nege.