Ayurveda je umetnost,kako vsak dan živeti v harmoniji z naravnimi zakoni.Je starodavna modrost,povezana z zdravjem,zdravljenjem in LEPOTO.Ayurveda ima  tradicijo daljšo od 5000 let,ki je v rabi še danes.To ni nedavno razvit sistem “alternativnega zdravljenja”,temveč trajno vedenje o življenju,ki ni nikoli izgubilo  svoje celovitosti in osnovne narave.Zaobjema celoto bivanja,ter povezuje življenje posameznika z življenjem vesolja.Pri ustvarjanju LEPOTE in zdravja upšteva vzajemno delovanje telesa,uma in zavesti,kot umetnost zdravega bivanja.

Ajurvedska masaža obraza- MUKABJANGA

ajurvedska masaža obraza

Ajurvedska masaža obraza vključuje masažo ramen, vratu in dekolteja,ter pomaga, da poskrbimo za lep, svež in zdrav videz kože na obrazu in dekolteju. Omogoča, da se podkožje hitreje regenerira. Na ta  način preprečujemo staranje kože, gube, nepravilne linije, izsušenost, izboljšamo tonus in barvo kože. Ta  nega kože zaustavlja njeno staranje.

Kako učinkuje ?

Obrazna masaža izboljša nahranjenost in čiščenje kože, ohranja prožnost kože v vseh njenih plasteh, koža  postane mehkejša in sijoča. Izboljša se limfna in krvna cirkulacija, kar pomaga pri regeneraciji kože, saj spodbuja prehajanje hranil na površje kože. S tem  poživi polt in pospeši izločanje toksinov.

Ajurvedska masaža obraza aktivira centre v možganih, refleknse točke in energijske meridiane kar uravnoteži energijo v celotnem telesu. Ta sprostitvena Masaža tudi izostri um in moč koncentracije.

Masaža pomladi obraz, prinese svežino in obnovi prijetne linije obraza. Obraz ponovno zažari.

Kot usposobljen  strokovnjak  za  izvajanje nege po Ayurvedi  bom  določila  stanje vaše kože in glede na stanje vaše  doše(preko pulza v zapestju) ter  v skladu s tem izbrala izdelke in postopke, ki so za vas najbolj primerni. Cilj je celostna nega,ki se osredotoča na vidne težave s kožo, kot so akne, gube, suha koža, celulit, mastna koža, ogrci, prekomerna  pigmentacija itd.,upoštevaje  tudi  refleksne cone,marme, akupunkturne točke in čakre. Kadar naravni pretok energije v  telesu ni v ravnovesju, se to odraža tudi v videzu , občutljivosti in  v  raznih  težavah  s kožo.Pogovorili se bomo tudi o vaši vsakodnevni rutini in prehrani in ju uskladili glede na težavo.

Masaža glave – za odpravljanje glavobolov in poživitev

ayurvedska masaža glave in stopal

Masaža glave  s toplimi olji je ajurvedska masaže glave, ter marma akupresurne terapije. Ta masaža nudi globoko sprostitev, uravnoteženje delovanja obeh možganskih polovic, posledično pa se doseže umirjanje in regeneracija.

Masaža lajša glavobole, migrene, ter krepi spomin in koncentracijo. Pomaga pri lajšanju simptomov stresnega življenja, pomaga pri nespečnosti ter nas globoko pomiri.
Pri masaži se sproščajo vse mišice glave in vratu, močno pa se prekrvavi in s tem regenerira tudi lasišče.